تولیدی شدن یک چاه در طرح ۲۸ مخزن مناطق نفتخیز جنوب
تولیدی شدن یک چاه در طرح ۲۸ مخزن مناطق نفتخیز جنوب
حفاری چاه سولابدر 6 در طرح 28 مخزن از ابتدای سال 1401 شروع و عليرغم مشكلات فراوان حين حفاري، در مخزن خامي تكميل و توليدي گرديد.

حفاری چاه سولابدر ۶ در طرح ۲۸ مخزن از ابتدای سال ۱۴۰۱ شروع و علیرغم مشکلات فراوان حین حفاری، در مخزن خامی تکمیل و تولیدی گردید.
به گزارش روابط عمومی مناطق نفت‌خیز جنوب، توسعه میدان سولابدر در طرح افزایش و نگه‌داشت تولید ۲۸ مخزن با ارایه ۴ موقعیت مخزنی در گستره میدان با جدیت بیشتر مورد پیگیری و در دستور کار قرار گرفت و پروژه توسعه مخزن در آذر ماه ۱۳۹۹ آغاز شد. در همین راستا حفاری چاه سولابدر ۶ درطرح ۲۸ مخزن از ابتدای سال ۱۴۰۱ شروع و علیرغم مشکلات فراوان حین حفاری، در مخزن خامی تکمیل و با دبی تقریبی ۱۰۰۰ بشکه در روز با فشار سرچاهی ۸۵۰ پام  تولیدی گردید.

توجه به تاریخچه اکتشاف و عملیات فنی این مخزن این دستاورد ارزشمند ملی را از جنبه‌های متفاوتی برجسته می نماید. به نقل از اداره مهندسی مخازن مدیریت امور فنی: میدان نفتی سولابدر که در جنوب شرق میدان بی بی حکیمه واقع شده است. حفاری در این میدان برای اولین بار در سال ۱۳۰۳ هجری شمسی و با حفر چاه های سولابدر-۱ و سولابدر-۲ آغاز شد که چاه های مذکور  در مخزن آسماری تکمیل و به دلیل غیر مولد بودن متروکه گردیدند.
وجود نفت در  مخزن خامی میدان سولابدر برای اولین بار در سال ۱۳۵۰ و با حفر چاه سولابدر ۳ به اثبات رسید. در راستای توسعه میدان، چاه سولابدر-۴ در سال ۱۳۵۷ حفاری و در فاصله سال های ۱۳۷۲ تا ۱۳۸۰ دو عملیات تعمیر بر روی چاه انجام گردید که با توجه به ابهامات و پیچیدگی های خاص مخزنی، امکان تولید نفت از چاه مذکور فرآهم نگردید. وجود ابهامات و پیچیدگی های زمین شناسی-مخزنی، سبب شد حفاری چاه سولابدر ۵ نیز در سال ۱۳۷۶ به دلایل مذکور و پایین افتادگی ساختار بدون دستیابی به اهداف مخزنی تعلیق گردد.
در سال ۱۳۹۶ علیرغم پیچیدگی و ابهامات مخزنی و با پذیرش ریسک های موجود، افق خامی میدان سولابدر در برنامه طرح توسعه قرار گرفت.  لذا هم‌زمان به‌منظور امکان سنجی توسعه میدان سولابدر، برنامه تعمیر چاه سولابدر ۴ با هدف توصیف بخش تحتانی سازند فهلیان، پس از ارزیابی فنی کلیه اطلاعات کسب شده توسط کارشناسان مجرب ستادی و عملیاتی برنامه‌ریزی و سرانجام پس از ۴۲ سال، در مهرماه ۱۳۹۹ با دبی ۱۰۰۰ بشکه در روز توان تولیدی چاه مسجل گردید.
تولیدی شدن چاه سولابدر ۴ نقطه عطفی در توسعه میدان سولابدر بود و نتایج اخذ شده از آن سبب کاهش ریسک های مخزنی جهت انجام برنامه های توسعه ای این میدان گردید. لذا توسعه میدان سولابدر در طرح افزایش و نگه‌داشت تولید ۲۸ مخزن با ارایه ۴ موقعیت مخزنی در گستره میدان با جدیت بیشتر مورد پیگیری و در دستور کار قرار گرفت و پروژه توسعه مخزن در آذر ماه ۱۳۹۹ آغاز شد. در همین راستا حفاری چاه سولابدر ۶ درطرح ۲۸ مخزن سال ۱۴۰۱ تکمیل گردید.
شایان ذکر است حفاری سه موقعیت باقی مانده در طرح ۲۸ مخزن و همچنین ایجاد تاسیسات فراورشی تعریف شده در بسته مذکور با هدف تولید ۵ هزار بشکه در روز از میدان در برنامه می باشد. همچنین حفاری یکی از این موقعیت ها در شرق میدان و در نزدیکی گسل بین سولابدر و بی بی حکیمه تا حدود زیادی ابهامات موجود ناحیه گسل خورده بین دو میدان را نیز رفع خواهد کرد. لذا پس از انجام طرح توسعه فعلی و با مطالعه رفتار میدان و کسب اطلاعات لازم، نسبت به توسعه فاز بعدی مخزن خامی سولابدر برنامه ریزی خواهد شد.