تنها ۲۰ درصد ایثارگران خوزستان تبدیل وضعیت شغلی شدند
تنها ۲۰ درصد ایثارگران خوزستان تبدیل وضعیت شغلی شدند
تنها برای ۲۰ درصد ایثارگران این استان اجرا شده این در حالی است که تمام ایثارگران مشمول این قانون تا پایان امسال باید تبدیل وضعیت شوند.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان با بیان اینکه قانون تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران تنها برای ۲۰ درصد ایثارگران این استان اجرا شده است گفت: این در حالی است که تمام ایثارگران مشمول این قانون تا پایان امسال باید تبدیل وضعیت شوند.

حسن نورانی روز چهارشنبه در نشست شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت خوزستان در سالن جلسات استانداری خوزستان با انتقاد از عمل نکردن دستگاه های مختلف استان برای تبدیل وضعیت اشتغال ایثارگران گفت: ۹۰ درصد مراجعات به بنیاد شهید خوزستان مربوط به اشتغال و دریافت تسهیلات است که نشان از وضعیت نامناسب معیشت ایثارگران و خانواده شهداست.

وی با بیان اینکه ۱۰ هزار بیکار در جامعه ایثارگر خوزستان وجود دارد ادامه داد: دستگاه های مختلف باید طبق قانون ۳۰ درصد از ظرفیت استخدامی خود را به ایثارگران اختصاص دهند و مطالبه ما از دستگاه های مختلف توجه به این الزام قانونی است.

نورانی با بیان اینکه ۲۷ هزار فرزند شهید و ایثارگر در استان باید تبدیل وضعیت شوند گفت: همه دستگاه ها ملزم به رعایت سهمیه بنیاد شهید در استخدامی های خود هستند اما برخی دستگاه ها و شرکت های دولتی تا کنون زیربار این قانون نرفته اند و برخی از این دستکاه ها حتی یک نفر هم بر اساس این الزام قانونی جذب نکرده اند.

وی با بیان اینکه ایران اسلامی میراث دار شهدا است گفت: همه ما مدیون ۱۰ هزار و ۵۰۰ پدر و مادر شهید خوزستان، ۱۵ هزا و ۸۰۰ فرزند شهید، ۳۷ هزار جانباز و ۲ هزار ۷۵۰ آزاده سرافراز هستیم.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان ادامه داد: بر اساس تفاهم نامه میان بنیاد شهید و مسکن و شهرسازی در سه سال خیر باید به ۶ هزار نفر از جامعه ایثارگران فاقد مسکن خوزستان زمین اهدا شود اما با توجه به تامین تسهیلات لازم از سوی بنیاد شهید تا کنون تنها ۷۰۰ قطعه زمین به ایثارگران این استان واگذار شده است.

وی اظهار داشت: اداره کل راه و شهرسازی خوزستان سالانه باید به ۲ هزار نفر از ایثارگران زمین واگذار کند به طوریکه تا سال ۱۴۰۳ مشکل زمین حدود ۱۰ هزار نفر حل شود و طبق می بایست امسال به تعهد ۶ هزار و ۱۶۴ نفر برسیم که این تعهد اکنون به ۷۰۰ رسیده لذا عقب ماندگی زیادی در این زمینه وجود دارد.

وی گفت: مسوولان کشور برای خدمت شبانه روزی به مردم وظیفه سنگینی به عهده دارند چرا که بر اساس آمار برای هر پُست مسوولیتی در کشور ۷۲ شهید تقدیم انقلاب شده است.

فقدان همگرایی برای رسیدگی به مشکلات جامعه ایثارگر خوزستان

مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان با انتقاد از نبود همگرایی در میان دستگاه های فرهنگی برای رسیدگی به وضعیت ایثارگران و خانواده شهدا گفت: همه باید قدردان شهدا و خانواده شهدا باشند و در این زمینه رسیدگی به وضعیت ایثارگران وظیفه همه مسوولان و دستگاه هاست.

نورانی افزود: طبق قانون بودجه سال ۱۴۰۱ به منظور ترویج فرهنگ ایثار و شهادت یک درصد بودجه دستگاه ها باید صرف ترویج ایثار و شهادت شود که در صورت تحقق این امر کارهای بزرگی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در سطح جامعه می توان انجام داد.

وی با اشاره به طرح “نهضت ملی دیدار” ادامه داد: برگزاری کنگره ملی شهدای خوزستان سال گذشته به تصویب رسید که مقدمه این کنگره دیدار با خانواده شهدای خوزستان است لذا ۳۰ هزار دیدار در قالب این طرح در استان پیش بینی شده است.

اجرای طرح ساماندهی مزار شهدا در خوزستان

نورانی ادامه داد: ساماندهی ۶ هزار و ۴۸۰ مزار شهید در شهرها و یک هزار و ۲۰۸ مزار شهید در روستاهای خوزستان در دست اقدام است ضمن اینکه عقب ماندگی زیادی در این خصوص در استان وجود دارد.

وی با انتقاد از وجود برخی گزارش ها پیرامون تدفین اموات غیرشهید در قطعه شهدا گفت: بر اساس قانون و همچنین نظر فقهای شورای نگهبان دفن اموات در قطعه شهدا ممنوع و خلاف شرع است که باید فرهنگ سازی لازم در این زمینه برای جلوگیری از این امر انجام شود.

نورانی با اشاره به ضرورت همراهی دستگاه های مختلف برای تولید برنامه های فرهنگی پیرامون شهدا گفت: تولید تله تئاتر تلویزیونی شهدای مدافع حرم، تولید ۱۰ مستند مدافعین حرم پیرامون ۱۰ شهید، تولید فیلم سینمایی، تولید سرود و پخش از شبکه های سراسری مچنین برنامه های اجرایی راهیان نور از جمله برنامه های فرهنگی در دستور کاربنیاد شهید خوزستان می باشد.

کنگره شهدای خوزستان خرداد سال آینده در سالروز آزادسازی خرمشهر برگزار خواهد شد.

خوزستان ۲۳ هزار شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

  • منبع خبر : ایرنا