برخی مدیران در اهواز هنوز برای مقابله با کرونا حساس نشده‌اند
برخی مدیران در اهواز هنوز برای مقابله با کرونا حساس نشده‌اند

دبیر شورای سلامت شهرستان اهواز با اشاره به بازدید از دستگاه‌های اجرایی برای مقابله با ویروس کرونا بیان کرد: برخی مدیران سازمان‌ها و ادارات هنوز به اندازه کافی برای مقابله با این ویروس آمادگی و حساسیت لازم را ندارند، و این یک زنگ خطر است.

مهرداد شریفی روز شنبه در نشست ستاد پیشگیری از کرونا در شورای اسلامی شهر اهواز ادامه داد: هر دستگاه اجرایی مهم ترین سرمایه نیروی انسانی است اما برخی از دستگاه های اجرایی شهرستان اهواز هنوز برای تهیه مواد ضدعفونی کننده، تهویه مناسب و اجرای دستورالعمل‌های لازم اقدام جدی نکرده اند.
وی گفت: تاکنون شش نفر از کارمندان بانک‌ها سراسر کشور به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده‌اند که دلیل آن نبود تهویه مناسب و رعایت نکردن نکات بهداشتی مورد تاکید بوده است.
دبیر شورای سلامت اهواز ادامه داد: یک روش انتقال ویروس کرونا از راه سرفه و عطسه فرد مبتلا است؛ انتظار می رود مدیران دستگاه های اجرایی اهواز از حضور افراد ابتلا به بیماری مزمن و زنان باردار در سرکار خودداری کنند زیرا این افراد در معرض خطر هستند.
وی افزود: طبق بررسی صورت گرفته مشخص شد که مسوولان برخی از دستگاه ها و ادارات اهواز ساده ترین نکات بهداشتی همچون وجود مواد شوینده در سرویس های بهداشتی را رعایت نمی کنند؛ باید نگاه تمام مدیران سلامت محور باشد.
شریفی ادامه داد: افراد سالم نیاز به استفاده از ماسک و دستکش ندارند به شرط آن که به نکات بهداشتی مورد تاکید همچون شستن مکرر دست‌ها با آب و صابون را انجام دهند، اما افراد بیمار باید با رعایت نکاتی خود قرنطینگی را انجام دهند.
وی اضافه کرد: ویروس کرونا اگرچه یک نوع تهدید محسوب می‌شود اما باعث شد برخی عادات غلط بهداشتی در ادارات و سازمان‌های ما اصلاح شود.
وی افزود: مجموعه بهداشت در حوزه سلامت تنها ۲۰ درصد نقش‌آفرین است و بقیه به همکاری بین بخشی دستگاه ها و سازمان ها باز می می‌گردد.
شریفی ادامه داد:اگر به توصیه‌های بهداشتی برای مقابله با ویروس کرونا توجه نکنیم شاهد آمار بالای مرگ و میر خواهیم بود، اما با همتی که اکنون در مسئولان خوزستان وجود دارد شاهد کنترل این بیماری هستیم.
وی با تقدیر از مدیران شهرداری بیان کرد: مسئولان شهرداری اهواز در مساله ضدعفونی و وسایل ناوگان عمومی اقدامات خوبی انجام داده اند.
دبیر شورای سلامت شهرستان اهواز گفت: هم اکنون یکی از نقاط پرخطر برای انتقال ویروس کرونا، معابر و وسایل عمومی در سطح شهر است چرا که این ویروس حداقل ۴۸ تا ۷۲ ساعت زنده می ماند؛ برخی آزمایش‌ها نشان داده که در شرایط خاص این ویروس تا ۱۵ روز قابلیت زنده ماندن را دارد.
وی در ادامه بیان کرد: انتظار داریم که اداره ورزش و جوانان نسبت به تعطیلی سالن های ورزشی تا ۲ آینده با ما همکاری داشته باشد.
وی افزود: اداره اماکن تاکنون در تعطیلی سالن های عروسی با ما همکاری داشته و امیدواریم از امروز سالن های زیبایی نیز تعطیل شوند.
شریفی گفت: اگر ویروس کرونا به طور نمونه بر روی یک در صد افراد جامعه تاثیر بگذارد اما ایجاد این جو روانی بر کل جامعه عوارض منفی دارد؛ ورود استرس و اضطراب به بدن با کاهش ایمنی بدن سبب ایجاد زمینه مناسب برای حمله ویروس کرونا می شود.
وی ادامه داد: انتظار داریم شهرداری اهواز برای ایجاد یک جو روانی آرام در جامعه اقدام به نصب بیلبوردهایی در سطح شهر کند.
بنا بر آمار اعلام شده تا ظهر روز جمعه ۵۷ نفر مبتلا به ویروس کرونا در خوزستان به ثبت رسید که از این تعداد ۲۸ نفر بهبود یافته و ۱۴ نفر نیز جان خود را از دست داده اند.

بیماری جدید کرونا دوره نهفته به نسبت طولانی از چند روز تا ۲ هفته دارد و این امر موجب شده‌ تا زمانی که علایمی چون تب و تنگی نفس در مبتلایان بروز نکند، از آن آگاهی پیدا نکنند و ضرورتی برای رفتن به بیمارستان نبینند.

تاکنون ۶ نمونه از ویروس کرونا در جهان کشف شده و با این مورد آخر، تعداد آنها به هفت مورد رسیده‌ است؛ این ویروس جزو خانواده بزرگی از ویروس‌هاست که از سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل می‌شود؛ این ویروس در معمولی‌ترین حالت باعث سرماخوردگی می‌شود و نشانه‌های ابتلا به آن در انسان تب، سرفه و تنگی نفس است.

کرونا مثل سایر ویروس‌های تنفسی است که در افراد دارای نقص ایمنی مانند بیماران دیابتی، دیالیزی و دارای بیماری‌های خود ایمنی می‌تواند خطرناک باشد ولی مرگ‌ و میر آن تاکنون بیشتر از سه درصد مبتلایان گزارش نشده است.

منبع: ایرنا