۹۸درصد پرونده‌های مناطق سیل‌زده خوزستان تایید شد
۹۸درصد پرونده‌های مناطق سیل‌زده خوزستان تایید شد

استاندار خوزستان گفت: پژوهشگاه فضایی حدود ۹۸ درصد پرونده‌های مربوط به مناطق سیلزده خوزستان را تایید کرده است.

غلامرضا شریعتی روز سه‌شنبه در چهاردهمین قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل‌زده خوزستان در محل استانداری بیان کرد: تاکنون ۲۰ هزار نفر افراد خسارت دیده کمک بدون عوض دریافت کردند و کمک بدون عوض به سه هزار و ۳۰۰ نفر دیگر که به تازگی مورد تایید قرار گرفته‌اند به زودی پرداخت می شود؛ پرداخت تسهیلات به کشاورزان خسارت دیده سرعت گرفته و به هفت هزار نفر این تسهیلات پرداخت شده و پرداخت تسهیلات به ۱۳ هزار نفر دیگر نیز در دست انجام است.

وی افزود: در بخش تعمیر و ساخت منازل آسیب دیده کار تعمیرات تکمیل شده و در ساخت واحدهای مسکونی هم تعداد ۶۸۰ واحد به بهره‌برداری رسیده و بقیه در حال ساخت هستند.

وی گفت: از خسارت دیدگان درخواست داریم با توجه به دریافت کمک‌ بدون عوض و همچنین دریافت آجر، میلگرد و سیمان رایگان به ساخت منازل خود سرعت ببخشند چرا که شاید فکر کنند که منازل فعلی آنها امکان زندگی دارند اما بر اساس ارزیابی کارشناسان این منازل از استحکام لازم برخوردار نیستند از این رو لازم است سریعتر منازل خود را بازسازی کنند تا جایی که در آن زندگی می‌کنند از ایمنی بالایی برخوردار باشد.

استاندار خوزستان ادامه داد: در بخش زیرساخت‌ها به دلیل مشکلات و برخی ناهماهنگی ها و دیر تخصیص یافتن اعتبارات مقداری عقب هستیم که برای این منظور مقرر شد اداره کل مدیریت بحران خوزستان مشکلات موجود را پیگیری کند.

وی افزود: وضعیت تعمیرات واحدهای مسکونی زلزله مسجدسلیمان نیز پیشرفت خوبی داشته و ساخت منازل و صدور پروانه تا حدودی کند بوده است. همچنین ۲۳۰ پروانه صادر شده و ۵۱۱ پروانه دیگر برای صدور آماده است اما ناهماهنگی‌هایی در این بخش وجود دارد که تذکرات لازم داده شد و بنا شد مدیرکل مدیریت بحران استانداری با حضور در مسجدسلیمان به این ناهماهنگی‌ها رسیدگی کند و کار با توجه به امکانی که فراهم شد سرعت گیرد.

شریعتی ادامه داد: علاوه بر منازل آسیب دیده از زمین لرزه مسجدسلیمان ساخت منازل فرسوده نیز در دستور کار قرار گرفته است از این رو بنا شد ۱۳ هزار واحد مسکونی در مسجدسلیمان احداث شود.شرکت نفت نیز مبلغ ۵۱۰ میلیارد ریال برای منازلی که نیمه کاره هستند را به راه و شهرسازی ابلاغ کرده تا ۵۰۰ واحد هم تکمیل شوند.

استاندار خوزستان گفت: در رابطه با آبگرفتگی های اخیر در خوزستان نیز در بخش تعمیرات پرداخت صورت گرفته، ۶۹ واحد هم باید کامل ساخته شود که کارهای آن در دست انجام است.

وی بیان کرد: فرمانداری اهواز و آبادان فهرست خود را برای تحویل پکیج ها لوازم خانگی سریعتر تحویل دهند تا بدون هیچگونه بی نظمی و مشکلی کار مثل سیل ۹۸ کار تحویل آنها انجام شود.

بازسازی همچنان اولویت اصلی خوزستان

جانشین قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده خوزستان نیز گفت: اولویت اصلی خوزستان با توجه به عنایت رهبر معظم انقلاب و تدبیر دولت مساله نوسازی و بازسازی استان است و در این حوزه سه موضوع مناطق سیل‌زده ، مناطق زلزله زده مسجدسلیمان و خسارت ناشی از آبگرفتگی اخیر در چهار شهرستان مد نظر است.

کیامرث حاجی زاده با اشاره به خسارت به کشاورزی در مناطق سیل زده خوزستان توضیح داد:در بخش کشاورزی ۲۶ هزار و ۸۸ فقره پرونده ارزیابی شد که از این تعداد ۲۳ هزار و ۶۵۰پرونده تایید و به ۲۳ هزار و ۳۱۳ پرونده ۶ هزار و ۱۲۰ میلیارد ریال پرداخت شد.

وی با بیان اینکه در بخش مسکونی مناطق سیل زده خوزستان نیز ۲۵ هزار و ۳۵۸ واحد ارزیابی شد بیان کرد: از این تعداد ۱۹ هزار و ۲۷ واحد تعمیری بود که تعمیر ۱۸ هزار و ۷۰ واحد به اتمام رسید و به صاحبان ۱۱ هزار و ۲۱۶ واحد کمک هزینه معیشتی پرداخت شد.

جانشین قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده خوزستان ادامه داد: تاکنون نیز ۶۸۰ واحد مسکونی به بهره برداری رسیده و پنج هزار و ۱۸۰ واحد در مرحله پی‌کنی و چهار هزار و ۷۳۸ واحد نیز در مرحله پی‌سازی هستند.

وی با اشاره به اینکه که ۳۱ هزار و ۱۶۵ نفر در مناطق سیل زده برای دریافت تسهیلات معرفی شدند گفت: از این تعداد ۲۸ هزار و ۵۷۴ فقره به عقد قرارداد رسید و مبلغ یک هزار و ۲۷۰ میلیارد ریال نیز به ۶۸۱ نفر به صورت بدون عوض پرداخت شد.

حاجی زاده درباره زمین لرزه مسجدسلیمان نیز بیان کرد: پس از زمین لرزه، ۱۰ هزار واحد ارزیابی شد که از این تعداد هفت هزار و ۵۰۰ واحد تعمیری معرفی و تاکنون تعمیر پنج هزار و ۷۰۰ واحد مسکونی تکمیل شده، و از مجموع یک هزار و ۵۰۰ واحد احداثی نیز کار احداث ۷۰۰ واحد آغاز شده است.

وی با بیان اینکه هشت هزار نفر برای دریافت تسهیلات در مسجدسلیمان معرفی شدند توضیح داد: از این تعداد ۶ هزار و ۵۰۰ نفر به عقد قرارداد رسید و تاکنون به پنج هزار نفر مبلغ ۱۶۰ میلیارد ریال کمک بدون عوض پرداخت شده است.

جانشین قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده خوزستان با اشاره به آبگرفتگی آذر در خوزستان بیان کرد: چهار هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی مورد ارزیابی قرار گرفت که از میان آنها ۶۵ واحد احداثی، یک هزار و ۵۰۰ واحد تعمیری و هفت واحد تجاری خسارت دیده هستند.

سیلاب فروردین امسال و سیل های آذر و بهمن ۱۳۹۷ خوزستان دست کم ۱۲۵ هزار میلیارد ریال به تاسیسات عمومی و زیربنایی، صنعتی، کشاورزی و مسکونی خسارت وارد کرد و بر زندگی ۴۰۰ هزار نفر در ۲۱ شهرستان این استان نیز تاثیر گذاشت.

همچنین زلزله ۵.۷ ریشتری ۱۷ تیر امسال شهرستان مسجد سلیمان را در شمال خوزستان لرزاند که حدود ۱۳۵ مصدوم برجا گذاشت و خسارات زیادی به منازل مسکونی این شهرستان وارد کرد.

بر اثر بارش شدید باران در تاریخ ۲۵ آذر امسال نیز مناطق مختلفی از چهار شهرستان اهواز، کارون، آبادان و خرمشهر دچار آبگرفتگی شدند و جمعیت هلال احمر خوزستان برای امدادرسانی به ساکنان مناطق آبگرفته اردوگاه اسکان اضطراری در اهواز، آبادان و کارون راه اندازی کرد، در این جریان به بیش از چهار هزار خانوار در خوزستان امدادرسانی شد.

منبع/ ایرنا