غیزانیه به حیاط خلوت شرکت های نفتی تبدیل شده است
غیزانیه به حیاط خلوت شرکت های نفتی تبدیل شده است
به گفته وی صبح پنجشنبه، یک اتوبوس راهیان نور دختران بخش غیزانیه، یک ساعت قبل از انفجار گاز، عازم یادمان شوش شده بود، که امکان داشت فاجعه انسانی در منطقه رخ دهد.

تعدادی از اهالی بخش غیزانیه از توابع شهرستان اهواز، با اظهار نگرانی از فرسودگی خطوط لوله انتقال نفت و گاز و احتمال تکرار انفجار، خواستار ایمن سازی خطوط فرسوده نفت شدند.

نشتی و انفجار خط لوله انتقال گاز، پنجشنبه گذشته در جاده اهواز- ماهشهر که چهار نفر کشته و ۵ نفر زخمی به دنبال داشت، نگرانی اهالی روستاهای بخش غیزانیه شهرستان اهواز را از تکرار حوادث تلخ در این بخش به دنبال داشته است. به همین مناسبت تعدادی از دهیاران و اعضای شورای روستاهای بخش غیزانیه با برگزاری نشست خبری، خواستار رسیدگی مسئولان استان به این مشکل شدند.

رئیس شورای روستای «عوده» از توابع بخش غیزانیه در این نشست خبری در دفتر انجمن محیط زیستی آینده سازان طبیعت خوزستان، خواستار ایمن سازی خطوط فرسوده لوله های نفت و گاز در بخش غیزانیه شد.

حجت الاسلام حمزه مقدم با اشاره به استقرار چندین شرکت بزرگ نفتی در بخش غیزانیه افزود: این بخش به حیاط خلوت شرکت های نفتی تبدیل شده و علاوه بر عبور لوله های متعدد نفت و گاز، این شرکت ها پسماند و پساب آلوده خود را نیز در این روستاها تخلیه می کنند.

وی با بیان اینکه قدمت لوله های انتقال نفت و گاز به بیش از ۶۰ سال می رسد، اضافه کرد: برخی از این لوله های قطور، در فاصله ۲۰ متری و یا ۴۰ متری خانه های روستایی قرار دارند، که به دلیل فرسودگی احتمال بروز حادثه زیاد است و به ویژه بعد از حادثه اخیر انفجار خط لوله، اهالی روستاها از این بابت به شدت نگران هستند زیرا در صورت ادامه نشت گاز، انفجار گاز همه روستاهای اطراف را نابود می کرد.

به گفته وی صبح پنجشنبه، یک اتوبوس راهیان نور دختران بخش غیزانیه، یک ساعت قبل از انفجار گاز، عازم یادمان شوش شده بود، که امکان داشت فاجعه انسانی در منطقه رخ دهد.

مقدم با تاکید بر بازسازی و مقاوم سازی تاسیسات نفتی موجود در منطقه گفت: شرکت های بزرگ نفتی با وجودی که در جوار روستاها فعالیت می کنند، مجهز به سیستم عیب یابی و شناسایی محل نشت نفت و گاز نیستند که ضروری است هر چه زودتر برای این مساله چاره اندیشی شود.

وی تصریح کرد: خواسته بسیاری از اهالی بخش غیزانیه جابجایی لوله های نفت است، در غیر این صورت وزارت نفت شهرک و یا محل امنی برای اهالی ساخته و آنها را به آنجا منتقل کند.

مقدم از تخلیه پساب های نفتی به اراضی کشاورزی روستاها نیز انتقاد کرد و گفت: پساب تاسیسات نمک زدایی شرکت نفت کشاورزی منطقه را از بین برده، بوی نامطبوع، مردم را آزار می دهد و دوده های ناشی از مشعل های نفت (فلرهای نفت) مشکلات بسیاری را برای اهالی بوجود آورده است.

وی افزود: درست است که نفت ملی شده اما باید به مناطق اطراف میادین نفتی نیز توجه شود، این در حالیست که مدارس غیزانیه فرسوده و بدون امکانات است و این بخش حتی درمانگاه ندارد، به طوری که در مواردی مادران باردار قبل از رسیدن به مراکز درمانی، در مسیر زایمان کرده اند.