خواسته کارکنان شرکت گروه ملی ایران چیست؟
خواسته کارکنان شرکت گروه ملی ایران چیست؟
کارکنان شرکت می گویند طبقه بندی مشاغل با تاخیر حدود ده ساله انجام شد و از سال ۱۴۰۰ کارگران متوجه نبود این بند در حقوقشان شدند.

چند روزی است که در شبکه‌های اجتماعی فیلم‌هایی از تجمع کارکنان شرکت گروه ملی ایران دست به دست می‌شود، اما قصه چیست؟

به گزارش کاوش اخبار به نقل از خبرگزاری فارس از اهواز، چند روزی است که در شبکه‌های اجتماعی فیلم‌هایی از تجمع کارکنان شرکت گروه ملی ایران دست به دست می‌شود اما قصه چیست؟ خواسته کارکنان این شرکت چیست و مسوولان در این رابطه چه می گویند؟

کارکنان شرکت می گویند طبقه بندی مشاغل با تاخیر حدود ده ساله انجام شد و از سال ۱۴۰۰ کارگران متوجه نبود این بند در حقوقشان شدند و مطالبه این بود که طبقه بندی اجرا شود.

آنها می گویند از سال ۱۴۰۰ ما در شرکت یکسری تجمعات آرام داشتیم و مطالباتمان هم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل بود و آن زمان مدیرکل اداره کار خوزستان در جمع کارگران حاضر شد و با کارگران صحبت کرد و گفت که به نظر می‌رسد طرح طبقه بندی مشاغل شما سه ماهه انجام می‌شود و حق قانونی شماست، اما متاسفانه بعدا در روند اجرای کار مدیرعامل شرکت هیچ همکاری برای اجرای طرح طبقه بندی مشاغل نکرد.

درخواست به حق کارکنان پیگیری می‌شود

محمد راضی جلالی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خوزستان نیز در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اهواز، اظهار کرد: نشستی با حضور جمعی از مسئولان و کارکنان شرکت گروه ملی انجام دادیم و از نزدیک مطالبات آن‌ها را گوش کردیم.

وی با بیان اینکه بین کارکنان و مدیران شرکت گروه ملی هنوز توافقاتی برای چگونگی اجرای طرح طبقه‌بندی انجام نشده است، افزود: ما مطالبه و درخواست‌های کارکنان را شنیدیم و مسئوولان استان را در در جریان آن قرار دادیم، به نظر می‌رسد کارکنان باید منتظر نتیجه باشند و ادامه این روند جالب نیست و سبب سوءاستفاده شبکه‌های بیگانه می‌شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خوزستان گفت: به پیشنهاد اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی مقرر شد کمیته‌ای با حضور کارشناسان و متخصصان تشکیل و بحث طبقه‌بندی مشاغل در اداره کار استان پیگیری شود.

راضی جلالی بیان کرد: مطالبات و درخواست‌های قانونی و به حق کارکنان پیگری خواهند شد و درخواست‌هایی که ماهیت قانونی ندارد باید با مذاکره حل شود.

وی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه طبق طرح طبقه‌بندی مشاغل چند درصد باید به حقوق کارکنان اضافه شود، عنوان کرد: پرداخت حقوق دستور العملی دارد که باید بر اساس یکسری محاسبات و فرمولهایی انجام شود که اداره کار استان بیشتر به قضایا اشراف و می‌تواند کارشناسی کند.

راضی جلالی در پاسخ به این سوال مبنی براینکه ظاهراً طبق قانون شرکت گروه ملی بیش از ۱۰ درصد به حقوق کارکنان اضافه کند اما مدیران این شرکت اعلام کرده‌اند فقط توانایی پرداخت ۱۰ درصد را دارند، گفت: میزان درصد حقوق پرداختی را توسط کمیته کارشناسی تعیین و حق قانونی پرداخت می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه برای اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل فضا باید آرام باشد، افزود: اگر بنا باشد طرح اجرا شود شرکت باید فعال و کارکنان سرکار باشند در غیر این صورت شرکت نمی‌تواند درآمدزایی کند و حقوق کارکنان را پرداخت کند.

گروه ملی صنعتی فولاد ایران در قالب طرح طبقه بندی، سقف پرداختی به کارگران را اجرایی می کند

مدیرعامل شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران با تاکید بر اینکه گلایه کارگران این شرکت در زمینه طرح طبقه بندی مشاغل از سوی مجموعه های مربوطه از جمله بانک ملی ایران و همچنین اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی بررسی شده است به خبرنگار فارس گفت: در این زمینه تلاش شد تا نظر کارگران و همچنین مجموعه سهامداران شرکت گروه ملی برای اجرایی شدن سقف پرداختی تعیین شده در طرح طبقه بندی مشاغل جلب شود.

علی محمدی ادامه داد: برابر با طرح طبقه بندی مشاغل که به تایید اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان رسیده، افزایش مزد بین ۵ تا ۱۶ درصدی درنظر گرفته شده بود که بعد از مطالبه گری کارگران، بانک ملی ایران به عنوان سهامدار عمده این شرکت با پرداخت سقف این میزان (۱۶ درصد) موافقت کرده است.

وی با بیان اینکه یکی از دلایل تاخیر در اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در گروه ملی صنعتی فولاد ایران، عدم برگزاری انتخابات برای تعیین نمایندگان کارگری بود ادامه داد: به هر ترتیب انتخابات تعیین نمایندگان برای اولین باردر تاریخ ۶۰ ساله شرکت برگزار گردید و نمایندگان کارگران تعیین شدند و سپس نشست ها و جلسات مربوط به تدوین طرح طبقه بندی مشاغل با حضور این نمایندگان برگزار شد.

مدیرعامل شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران خاطرنشان کرد: استانداردهای لازم در تدوین این طرح لحاظ شد و سپس به تایید متولی امور کارگری یعنی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان قرار گرفت.

محمدی همچنین در خصوص چرایی ادامه اعتراضات کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران بیان داشت: به رغم اینکه پیش از این، نمایندگان کارگران، پرداخت سقف طرح طبقه بندی، یعنی ۱۶ درصد افزایش را پذیرفته بودند، اما اینک درخواست افزایش بالای ۵۰ درصدی حقوق را دارند.

مدیرعامل شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران ادامه داد: چنین درخواستی از مبنای ساختاری برخوردار نیست و افزایش این درصد پرداختی، فراتر از بودجه و منابع مالی این شرکت است.

محمدی با بیان اینکه شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران بعد از سال های اخیر در تلاش است تا روند احیای خود را درپیش بگیرد گفت: انتظار می رود کارگران ضمن پیگیری مطالبات خود از توقف در چرخه تولید این شرکت خودداری کنند.

مدیرعامل شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران اضافه کرد: این شرکت تنها به درآمد حاصل از تولید و فروش متکی است؛ بنابراین از کارگران درخواست می شود تا در مسیر تولید گام برداشته تا در چارچوب های قانونی خواسته ها و مطالبات آنها پیگیری شود.

محمدی اضافه کرد: زمینه برگشت به کار همه کارگران این شرکت فراهم است و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.

بانک ملی باید این مساله را تعیین تکلیف کند

حجت الاسلام والمسلمین موسوی‌فرد، نماینده ولی فقیه در خوزستان در این خصوص اظهار کرد: امروز مشاهده می‌شود برخی از عزیزان که در برخی نقاط در حال تلاش و کار هستند احساس می‌کنند که مسئولانشان باید قدری بیشتر به آن‌ها توجه کنند. سالیات متمادی است که شرکت گروه ملی ایران قدری با مشکل مواجه است و بانک ملی باید این مساله را تعیین تکلیف کند.

وی افزود: مدیریت باید حرف‌های این افراد را بشنود و از سوی دیگر، کارگران نیز باید در چارچوب قانون حرکت کنند که الحمدالله اهل آن هستند. هرگز کار تعطیل نشود و مسئولان نیز باید تلاش کنند این مساله مهم و دغدغه کارگران این شرکت را مورد عنایت قرار دهند.

شرکت گروه ملی ایران از شرکت‌های زیر مجموعه بانک ملی که ۴۰ درصد سهام فولاد اکسین متعلق به آن است.