کشاورزان خوزستان کل محصول خود را بیمه کنند
کشاورزان خوزستان کل محصول خود را بیمه کنند

رئیس گروه خدمات بیمه‌ای بانک کشاورزی خوزستان گفت:دولت با پرداخت سهم بیمه‌ای خود به صندوق بیمه محصولات کشاورزی ، تنها قادر است از کانال بیمه از بخش پیشران کشاورزی حمایت کند بنابراین کشاورزان خوزستانی باید نسبت به بیمه کل محصول خود اقدام‌کنند تا بتوان از آنان در برابر حوادث قهری و پیش‌بینی نشده حمایت‌کرد.

محمد آلاله با اشاره به اینکه دولت سهم ۵۴ درصدی خود از حق بیمه را در قالب یارانه می‌پردازد و کشاورز تنها ۴۶ درصد این سهم را پرداخت می‌کند ، به کشاورزان خوزستانی که به تازگی کشت پاییزی را شروع کرده‌اند توصیه کرد ریسک نکنند و محصولات خود را در برابر حوادث غیرقابل پیش بینی که در کمین آنان‌است بیمه‌کنند.

 وی با بیان اینکه کشاورزی خوزستان شکننده و با مخاطرات زیادی همراه است اظهار داشت: تجربه های گذشته پیش روی کشاورزان است از این رو مصلحت کشاورزان حکم می‌کند آنان به سمت بیمه محصولات خود بروند تا امنیت خاطر آنان در برابر خساراتی که احتمال آن طبق پیش بینی هواشناسی زیاد است افزایش‌یابد و بتوان از آنان در برابر این مخاطرات طبیعی و قهری نظیر سیل و خشکسالی حمایت کرد.
وی از بیمه محصولات کشاورزی به عنوان فرصتی برای حمایت غیرمستقیم از بخش کشاورزی و امنیت غذایی کشور یاد کرد و افزود:این طور نیست که دولت همیشه از کشاورزان خوزستانی همچون سیلاب بهاری امسال حمایت کند ، قانون مسیر حمایت از بخش کشاورزی را در بیمه محصولات کشاورزی تعریف کرده از این رو نباید کشاورزان تصور کنند در صورت بروز حوادث قهری و غیرقابل پیش بینی دولت بار دیگر به کشاورزان خسارت دیده کمک های مستقیم تخصیص خواهد داد.
کیامرث حاجی زاده مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان به تازگی در نشست شورای کشاورزی استان از عموم کشاورزان خواست در سال زراعی جاری با توجه به مخاطرات پیش رو ، همه محصولات خود را بیمه‌کنند و منتظر حمایت مستقیم دولت از آنان نباشند چون دولت با مشکلات زیاد اعتباری رو به رو است ضمن اینکه در همه دنیا بیمه مناسب ترین شیوه حمایت از بخش کشاورزی است.
رئیس گروه خدمات بیمه ای بانک کشاورزی خوزستان با اشاره به محدودیت های شدید اعتباری و بودجه ای دولت برای حمایت بیشتر از بخش کشاورزی از کشاورزان خوزستانی خواست هرچه زودتر محصولات پاییزی خود نظیر گندم و کلزا را بیمه کنند تا در فصل پاییز نیز در صورت بروز خسارت ، بتوان به کشاورزان غرامت پرداخت کرد.
وی با بیان اینکه سال زراعی گذشته حدود ۸۰۰هزار هکتار زمین های کشاورزی خوزستان زیرکشت پاییزی قرار گرفته است پیش‌بینی کرد امسال بیش از ۵۰درصد زمین های کشاورزی خوزستان زیرپوشش بیمه محصولات کشاورزی قرارگیرد.
در جریان سیلاب بهاری امسال  که حدود ۲۰۰هزار هکتار از زمین های آماده برداشت گندم و کلزا دچار آبگرفتگی شد دولت به کشاورزان توصیه کرد برای پیشگیری از تلفات جانی و خسارت های بیشتربه مردم اجازه دهند سیلاب وارد مزارع آنان شود و دولت نیز متعهد شد خسارات وارده به کشاورزان خوزستانی را پرداخت‌کند.
استان خوزستان با تولید سالانه ۱۶.۲ میلیون تن محصولات کشاورزی ، باغی ، دامی و شیلاتی و عمل‌آوری ۱۲۴نوع محصول گرمسیری و سردسیری ، از حیث کمیت و تنوع تولیدات ، رتبه نخست را در کشور دارد.
امسال ۵۴۲هزار هکتار از زمین های کشاورزی خوزستان زیرکشت گندم آبی و دیم خواهد رفت که از این میزان ۳۸۰هزار هکتار آبی و ۱۶۲هزار هکتار دیم خواهد رفت.
براساس اعلام سازمان جهادکشاورزی خوزستان با اجرای کامل طرح ۵۵۰هزار هکتاری رهبر معظم انقلاب که تاکنون در سطح ۲۹۵هزار هکتار اجرا شده میزان تولیدات کشاورزی خوزستان تا سال ۱۴۰۴ به ۲۵میلیون تن خواهد رسید.

مرجع/ ایرنا