۲۳۰میلیاردریال خسارت خشکسالی و سیل ۹۵ خوزستان تامین شد
۲۳۰میلیاردریال خسارت خشکسالی و سیل ۹۵ خوزستان تامین شد

اولویت بندی نحوه پرداخت خسارت خشکسالی پارسال در حال انجام است و پرداخت آن در سه روز آینده آغاز می شود..

رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به تامین اعتبار ۳۰ میلیارد ریال مطالبات بخش شعیبیه شوشتر در سیل سال ۹۵، گفت: ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیز برای خسارت خشکسالی پارسال در خوزستان اختصاص یافت.
به گزارش کاوش کیخسرو چنگلوایی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: اولویت بندی نحوه پرداخت خسارت خشکسالی پارسال در حال انجام است و پرداخت آن در سه روز آینده آغاز می شود.
به گفته وی این اعتبار مربوط به صندوق بیمه و کشاورزانی است که محصولات خود را بیمه کرده اند.
وی افزود: کشاورزان بخش شعیبیه شوشتر از سیل سال ۹۵ مطالباتی داشتند که با مکاتبه استاندار، رییس جمهوری دستور تامین اعتبار آن را صادر و دیروز در جلسه شورای مدیریت بحران خوزستان با حضور وزیر کشور قرار شد این مبلغ اختصاص داده شود.

** مصوبه جدید برای سیل زدگان خوزستان
چنگلوایی با اشاره به آغاز ارزیابی خسارت سیل اخیر به زمین های کشاورزی گفت: رهبر معظم انقلاب بر جبران خسارت سیل تاکید کرده همچنین رییس جمهوری و رییس مجلس شورای اسلامی در سفر خود به خوزستان نیز گفته اند خسارت به کشاورزان جبران می شود.
وی افزود: زمین های کشاورزی هنوز زیر آب هستند و ارزیابی خسارت به آنها پس از فروکش کردن سیلاب امکان پذیر است اما فهرست بندی این زمین ها آغاز شده است.
چنگلوایی مصوبه دولت برای جبران خسارت سیل در استان گلستان را یادآور شد و اضافه کرد: خسارت به زمین های کشاورزی خوزستان بیش از گلستان بوده زیرا محصول (گندم) خوزستان در مرحله برداشت بوده است، به همین دلیل درخواست کرده ایم که برای خوزستان مصوبه جدیدی تدوین شود و در انتظار تصویب آن هستیم.

** انتقال ۲۲۰ هزار راس دام
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان همچنین با اشاره به انتقال و اسکان موقت ۲۲۰ هزار راس دام در ۱۰ شهرستان این استان، گفت: تاکنون چهار هزار تن علوفه با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و بنیاد مستضعفان، و سه هزار و ۱۰۰ تن سبوس میان دامداران آسیب دیده از سیل توزیع شده است.
وی با بیان اینکه ۵۴ دستگاه ماشین آلات سنگین از بهمن پارسال تاکنون به مناطق در معرض سیل اعزام شده، افزود: ۲۰۰ خانوار عشایری نیز در مناطق امن اسکان موقت داده شده اند.
بر اساس این گزارش، رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان پیش از این گفته بود: تاکنون هفت هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال در بخش کشاورزی، دام، شیلات و تاسیسات به این استان خسارت وارد شده است.
به گفته وی طبق آخرین آمار تاکنون ۷۱ هزار هکتار از زمین های گندم، جو، ذرت بهاره، کلزا، چغندر قند و صیفی جات دچار آبگرفتگی و ۵۵هزار هکتار دیگر نیز دچار خوابیدگی محصول ناشی از باد شدید شده اند.
در کشت پاییز گذشته که در ۸۰۰ هزار هکتار از زمین های خوزستان انجام شد، قرار بود از نیمه دوم فروردین برداشت آن آغاز شود، تولید بیش از سه میلیون تن محصول زراعی پیش بینی شده بود. اما به دلیل وقوع سیلاب در حوضه های دز، کارون و کرخه خسارت زیادی به آنها وارد شده است.
رودخانه های خوزستان سال آبی گذشته با بیش از ۶۰ درصدی خشکسالی روبه رو بودند که خسارت زیادی به کشاورزان وارد کرد.
در جریان سیلاب اخیر خوزستان، مسئولان برای نجات شهرها و روستاها، اقدام به شکستن برخی سیل بندها کردند که این اقدام موجب به زیر آب رفتن بسیاری از زمین های کشاورزی منطقه شد. شکسته شدن این سیل بندها با ممانعت و اعتراض کشاورزان روبه رو بود زیرا معتقد بودند که دولت هنوز خسارت بخش کشاورزی سیل سال ۹۵ خوزستان از جمله بخش شعیبیه شوشتر که بیشترین خسارت را دید نداده است.