اعتبار آبرسانی به روستاهای خوزستان در سفر رئیس مجلس محقق نشد/ پیش بینی مناسبی از تبعات ادغام سازی نشده بود/ بیش از 5 برابر کل اعتبارات آبفا روستایی تنها در غیزانیه هزینه کردیم/ آبفا یک نهاد خدماتی است آن را درگیر مسائل سیاسی نکنید/ استعفا یا برکناری من یک بحث انحرافی و حاشیه ای است
اعتبار آبرسانی به روستاهای خوزستان در سفر رئیس مجلس محقق نشد/ پیش بینی مناسبی از تبعات ادغام سازی نشده بود/ بیش از 5 برابر کل اعتبارات آبفا روستایی تنها در غیزانیه هزینه کردیم/ آبفا یک نهاد خدماتی است آن را درگیر مسائل سیاسی نکنید/ استعفا یا برکناری من یک بحث انحرافی و حاشیه ای است

مدیرعامل آب و فاضلاب خوزستان گفت: اعتباری که در سفر رئیس مجلس به خوزستان برای حل مشکلات روستاهای دارای تنش آبی در نظر گرفته شده بود، پرداخت نشد.

مدیرعامل آب و فاضلاب خوزستان گفت: اعتباری که در سفر رئیس مجلس به خوزستان برای حل مشکلات روستاهای دارای تنش آبی در نظر گرفته شده بود، پرداخت نشد.

به گزارش کاوش اخبار، صادق حقیقی پور روز دوشنبه (30 فروردین) در حاشیه بازدید از روند اجرای بخشی از پروژه ساماندهی فاضلاب اهواز در کوی ملت با حضور جمعی از مدیران آبفای استان و اهواز و نماینده قرارگاه خاتم الانبیا بعنوان پیمانکار پروژه، در جمع خبرنگاران بیان کرد: پروژه فاضلاب اهواز نسبت به طرح جامع آن، پیشرفت ۴۲ درصدی دارد که انعقاد قرارداد با قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا موجب پیشرفت این پروژه تا ۶۰ درصد خواهد شد.

وی با بیان اینکه اعتبارات تخصیص یافته، جوابگوی پروژه‌های این شرکت نیست؛ گفت: بر اساس تفاهم نامه‌ آبرسانی به 702 روستای دارای تنش آبی که همزمان با سفر رئیس مجلس منعقد شده بود مقرر شد ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای آن پرداخت شود که متاسفانه محقق نشد.

مدیرعامل آب و فاضلاب خوزستان با اشاره به مبحث یکپارچه سازی و ادغام آب روستایی گفت: این اتفاق در حالی انجام پذیرفت که پیش بینی مناسب و دقیقی از ادغام و تبعات و مشکلات آن صورت نپذیرفته بود. ضمن اینکه آبفای روستایی دچار مشکلات زیادی هم بود و ناگهان با ادغام و یکپارچه سازی و احاله ی مسئولیت های آن به دوش آب و فاضلاب استان، همزمان با مساله ی غیزانیه نیز مواجه شدیم.

حقیقی پور در همین رابطه افزود: کل اعتباری که برای پروژه‌های روستایی آبفای خوزستان در نظر گرفته شده بود ۳۰۰ میلیارد ریال بود در حالی که ما در سال گذشته تنها در غیزانیه یکهزار و ۶۰۰ میلیارد ریال برای این موضوع هزینه کردیم.

وی بیان کرد: توسعه ی بی حساب و کتاب شهر اهواز و فقدان سیسیتم مدیریت یکپارچه ی شهری باعث شده که در اهواز ۷۰ هزار انشعاب غیرمجاز و ۶۰۰ کیلومتر شبکه آب فرسوده داشته باشیم که این موارد مشکلات زیادی را برای این شرکت ایجاد کرده است. وقتی شهر بر مبنای اصول مهندسی و توسعه ی متوازن گسترش می یابد، برای همه ی دستگاه ها منجمله آب و فاضلاب ایجاد هزینه ی چند برابر و مشکلات متعدد می کند.

مدیرعامل آب و فاضلاب خوزستان تصریح کرد: با وجود همه ی مشکلات در شرکت آب و فاضلاب، در سال گذشته ۸۷ کیلومتر خطوط ریزشی فاضلاب در اهواز ساماندهی شد و روزانه حدود ۴۰ شاخه لوله برای نوسازی شبکه فاضلاب اهواز نصب شد.

دست یاری به سوی همه دراز می کنیم

حقیقی پور با بیان اینکه تنها بیان مشکلات درست نیست و باید کارها و تلاش‌هایی که در حوزه آبفا انجام گرفته نیز گفته شود، افزود: متولی جمع‌آوری آب‌های سطحی استان آبفا نیست اما به دلیل نبود سیستم جمع‌آوری آب‌های سطحی در خوزستان، این آب‌ها در فاضلاب جاری می‌شوند و مشکلاتی را برای سیستم فاضلاب ایجاد می کنند.

وی با اشاره به سیاه نمایی و تخریب به جای انتقاد در برخی از رسانه ها گفت: ما از هر گونه نقد منصفانه استقبال می کنیم و نقد منصفانه برای ما راهگشاست و تمام پروژه ها و عملکرد آب و فاضلاب قابل نقد است ولی یک عده تخریب را با نقد اشتباه گرفته اند و این انتظار از رسانه ها می رود که یک خود پالایشی منصفانه در میان آنها اتفاق بیفتد.

مدیرعامل آب و فاضلاب خوزستان ادامه داد: انتظار داریم رسانه ها با نقد و روشنگری به فرهنگ سازی عمومی در حوزه ی مصرف آب و نیز دیگر حوزه های اختیارات و خدمات و مشکلات آب و فاضلاب کمک برسانند و پیش از هر چیز بدانند که مجموعه آب و فاضلاب یک دستگاه خدماتی است و نه یک نهاد سیاسی که درگیر مسائل سیاسی شود.

حقیقی پور در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در خصوص شایعه ی استعفا یا برکناری شان از سمت مدیرعامل آب و فاضلاب خوزستان گفت: مدیران همانجور که آماده ی کار و خدمت هستند باید آماده ی جابجایی هم باشند و این یک رفتار سازمانی و داخلی همیشگی است. ولی در خصوص استعفا یا برکناری من چنین مساله ای واقعیت ندارد و روابط عمومی شرکت نیز در این رابطه تکذیبیه صادر کرده است و این موضوع یک بحث انحرافی و حاشیه ای است.

وی در ادامه با اشاره به تلاش قرارگاه خاتم الاانبیا بعنوان یک نیروی انقلابی و پیگیر گفت: وقتی طرف قرارداد شرکت آب و فاضلاب چنین تشکیلات انقلابی است، دیگر نباید فضاسازی های تخریبی و تضعیف شرکت با حاشیه آفرینی و اخبار کذب وجود داشته باشد و همه باید کمک کنند تا پروژه های آب و فاضلاب که برای رضایت مردم در حال انجام است هر چه سریع تر نتیجه بدهد.

مدیرعامل آب و فاضلاب خوزستان اضافه کرد: برای هر چه زودتر نتیجه دادن پروژه ی دفع آبهای سطحی و افزایش راندمان دفع فاضلاب  ۱۰ ایستگاه پمپاژ با همکاری قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در اهواز اختصاص یافته است.

اعتبار صندوق توسعه ملی منبعی برای کمک به پروژه فاضلاب اهواز است

حقیقی پور بیان کرد: ۵۰ میلیون یورو با دستور رهبر معظم انقلاب برای کمک به پروژه فاضلاب اهواز اختصاص یافته و این اعتبار در کنار اعتبار ملی و استانی آن استفاده خواهد شد.

وی گفت: قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا به عنوان پیمانکارپروژه به دلیل عملکرد خوب و داشتن بیشترین ماشین آلات انتخاب شده است و از محل ماده ۵۶ بالغ بر ۲۵ درصد اعتبار این پروژه را برای کمک در روند کار پرداخت می‌کند و از همین مسیر پس از اتمام آن، مبلغ به قرارگاه برخواهد گشت.

مدیرعامل آب و فاضلاب خوزستان اظهار کرد: پروژه ساماندهی فاضلاب اهواز بر اساس زمان انعقاد تفاهم نامه در مدت زمان ۳۶ ماه باید انجام شود.

حقیقی پور ادامه داد: پروژه فاضلاب کوت عبدالله مرکز شهرستان کارون نیز همزمان با اهواز آغاز شده است و از خرداد امسال شتاب بیشتری می‌گیرد.

وی بیان کرد: از سال ۹۶ تا ۹۹ ، ظرف سه سال، حدود یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر شبکه توزیع آب در خوزستان اصلاح شد.

مدیرعامل آب و فاضلاب خوزستان گفت: آبفای خوزستان با مشکلات زیادی روبه رو است و موضوع آبفای روستایی نیز به آن اضافه شده با این وجود تلاش می‌شود که مشکلات آب و فاضلاب این استان را که بسیار قدیمی هستند و مربوط به این سالهای جدید نیست، برطرف کنیم.

بر اساس این گزارش؛ جمعی از مدیران آبفای خوزستان و اهواز به همراه خبرنگاران از سه پروژه ی در حال فعالیت آب و فاضلاب اهواز، پروژه ی تقویت و افزایش فشار آب کوی عین دو ؛ پروژه ی اصلاح شبکه ی فاضلاب عین دو ؛ و طرح بزرگ فاضلاب اهواز کوی ملت ، بازدید کردند.